Játékszabályok

A játék főleg a fiatal generációnak szól, de korhatár nélkül játszható. Elég, ha meglátogatják a wata.cz   wata.sk   hu.wata.sk  oldalakat. A játék célja minél több pontot szerezni, melyet WATT-nak neveznek. Több lehetőség áll a rendalkezésre. 

 Az első lehetőség a regisztráció nélküli játék. Ez leginkább az új játékosoknak szól, akik kötetlenül szeretnék kipróbálni a játékot. Ennek a formának az az előnye, hogy nem kell időt tölteni a regisztrációval. Hátrána, hogy minden játék után elveszíti az addig összegyűjtött pontokat.

 

A k övetkező lehetőség már regisztrációt igényel. Az adatok kitöltése után minden játékos 1000 WATTOT kap ajándékba. A Facebookon keresztül is lehetséges a regisztráció. Ha itt regisztrál, 2000 WATTOT kap ajándékba.

Regisztráció után WATT-ot gyűjthet a számítógép elleni játékban is. Ezt a játékformát gyakorlásnak is lehet használni. Minden kérdés megválaszolásáért bizonyos mennyiségű wattot kap mindenki. Ha a játékos nyer, ezek a pontok (wattok) a nyertes játékosnak megmaradnak.

Az utols ó lehetőség a játék egy másik játékos ellen. Az érdekesség az, hogy azonos korcsoportú játékosok játszhatnak egymás ellen. Mindig három játékos játszik egymás ellen. Nemcsk a helyes válasz a fontos, számít a gyorsaság is. Ha minden játékos helyesen válaszol, a pontok egy részét kapják meg. A játék nyereményéért párbajozni kell. (tippelős kérdés) Aki a leggyorsabb és a legjobb választ adja, az nyer. Minden kérdés le van fordítva szlovák, cseh és magyar nyelvre. A kérdések véletlenszerűen érkeznek, melyeket a rendszer generál.